Telefon

+36 70 / 671 6565

email

info@erintesvarazsa.hu

Nyitvatartási idő

Hétfő - Péntek: 9-19

Érintés Varása web és hirdetés másolata (2)
A talpmasszázs növeli szervezete ellenálló képességét, csökkenti a stresszt és beindítja a méregtelenítést

A talpán lévő zónák masszírozásával reflexhatást válthatunk ki (Innen ered a reflexzóna masszázs elnevezés, amely egy gyűjtő fogalom). 

A masszázs közben egy-egy pont határozott ingerlésével testünk más részén váltunk ki automatikus ingert. A talpunkon lévő reflexzónákon keresztül tudjuk a legnagyobb hatást kifejteni testünkre, ezért nevezik a talpmasszázst reflex masszázsnak is.

A kezelés hatásos megoldás szervi problémáira is. Mellékhatások nélküli, természetes gyógymód.

Kiindulópontja a talpmasszázsnak az, hogy testünk minden szerve összeköttetésben van talpunk különböző felületeivel. A “közvetítőcsatornák” ezúttal az idegek helyett az energiapályák. Rajtuk keresztül a lábon bizonyos pontok masszírozásával közvetlenül ingerelhetők, vagy nyugtathatók a szervek. A hatásmechanizmusban szerepet játszanak az idegek és a keringés szervei is.

Hogyan hat a talpmasszázs?

Ha egy testrész vagy szerv keringése rossz, a megfelelő pont a talpon különösen nyomás vagy fájdalomérzékennyé válik. Ha ezt a pontot masszírozzuk, a hozzá tartozó testrégió keringése és anyagcseréje javul.

A talpmasszázs öngyógyító, regeneráló hatását az idegrendszer, a keringés, az ember biokémiai, bioenergetikai rendszereinek a segítségével éri el. Ezek szervezetünk teljesen természetes részei. A talpmasszázs rendkívül kellemes és személyre szabott mind a kifejtett erő, mind a masszázstechnika tekintetében.

Önnek miért lehet jó a talpmasszázs?

Regeneráló, keringés fokozó, méregtelenítő, relaxáló, hatása miatt!
A kezelés menete

Egy frissítő lábfürdőt követően a talpmasszázs első részében felmérésre kerülnek, hogy hol érez felrakódásokat, és az Ön visszajelzése alapján hol érzékeny a talpa.

Talpa ezen reflexzónáihoz tartozó szerveivel érdemes kiemelt figyelemmel foglalkozni.

Az általános masszázs után az érintett és kezelni kívánt zónák masszázsa következik. Ez kellemetlen is lehet, mert az eredményességhez az szükséges, hogy a fájdalomküszöb közelében (kicsit felette) masszírozzunk, mert “akkor gyógyít, ha kellemesen fáj”. 

Mikor alkalmazzunk talpmasszázst?

anyagcsere-betegségeknél,

gerincbetegségeknél,

emésztőrendszeri problémáknál,

magyas vérnyomás betegség esetén,

pajzsmirigy problémák esetén

légzőszervi problémáknál(asztma, allergia),

hólyag-, a vesepanaszoknál,

reumás problémáknál,

idegesség, izgatottság esetén vagy a fokozottan stresszes helyzetekben.

Érintés Varása web Talpmasszázs 3
A gyógyító talpmasszázs hatékony segítséget nyújt egészsége megőrzésében.

Javítja az idegrendszer, a hormonrendszer és az immunrendszer működését.

Kiegyensúlyozza az energiaáramlást, a vér- és nyirokkeringést.

Fokozza a méregtelenítést, ezzel segítve a salakanyagok eltávolítását.

Oldja az izmok feszültségét.

Csillapítja a fájdalmat, és csökkenti a gyulladást.

Csökkenti a stressz káros hatásait.

A talpmasszőr a masszázs során mindig az egész szervezettel – összhangban a lélekkel – foglalkozik. Bármilyen is az Ön egészségi állapota, minden alkalommal megmasszíroz egyes szerveket. Ahogy a kezelés leírásában olvashatta, betegségétől függően természetesen az adott zónákra nagyobb figyelmet fordít, de semmit sem stimulál túlzottan.
A fájdalom mértéke az Ön állapotától függ. A masszázs során egy kicsivel a fájdalomküszöb felett kell masszírozni, mert akkor gyógyít, ha „kellemesen fáj”. De a kifejtett erő mértékétől nem függ a jó hatás.