Telefon

+36 70 / 671 6565

email

info@erintesvarazsa.hu

Nyitvatartási idő

Hétfő - Péntek: 9-19

HÚSVÉTI AKCIÓ!

Április 02- 06.

Nyirokmasszázs 30 % kedvezmény – 7.0000 Ft /óra

Nyirokkeringés
A nyirokmasszázs masszázsok közül az egyik legérdekesebb és legeredményesebb masszázs.

Miért és mikor van rá szükség? Az egészséges állapot megőrzésért, amikor felhalmozódik a szövet közötti folyadék. 

A vérkeringés és a nyirokkeringés feladata
A vérkeringés középpontja a szív. Az erek a szívből indulnak ki és oda is térnek vissza.
A friss vért szállító erek az ütőerek. Az ütőerek elágazódnak és kicsi ereké
alakulnak át, azért, hogy szinte minden sejthez eljutassák a vérben található oxigént és tápanyagot.A már nem szükséges, maradék tápanyagokat és a salakanyagokat a sejtekből egy másik értípus szedi össze és viszi vissza a szívbe. Ezek az erek a visszerek, a gyűjtőerek, vagy más néven a vénák.

Amennyi folyadék, tápanyag az ütőereken keresztül kijut a szövetekbe, természetesen annyinak kell a vénákon keresztül visszajutnia a szívbe. Ez történik egészséges, nyugalomi helyzetben. Ugyanakkor jelentős mennyiségű folyadék és sejtanyagcsere termék kerül ki a szövetek közé az erekből, amely viszont nem maradhat ott. Ennek a kivédésére a szervezetben van egy második típusú segítség, ezt nevezzük nyirokkeringésnek.
A nyirokerek szállítják a 20%-át szövetek közötti folyadéknak vissza a szívbe.

A nyirok pontos mennyisége nem ismert, naponta kb 1-3 liter termelődik, amely veszteség nélkül visszajut a véráramba. A nyirokerekben a folyadék mozgását főleg az izmok pumpáló mozgása segíti, valamint a szövetnedv nyomása, a nyirokerek falának aktív összehúzódása és a mellkasi nyomás szívó hatása.

Sok tényezőnek kell együtt működni, a megfelelő, egészséges nyirokelvezetésért. De, mi történik, ha ez az elvezetés mégsem működik jól?

Lymphoedema kialakulása
A lymphoedema a szövetközti folyadék kóros felszaporodása, mely a nyirokelvezetés funkcionális elégtelenségéből következik. 

Ráadásul a pangó szövetközötti folyadékban lévő káros anyagok faló-sejteket vonzanak, melyek beindítják a szervezet helyi védekező mechanizmusát. Gyulladáskeltő anyagokat választanak el, ennek következtében állandó, enyhe gyulladás alakul ki.

A krónikus stádiumra jellemző, hogy a zsírsejtek is felszaporodnak a bőralatti kötőszövetben. Idővel a kezdeti vizenyős nyiroködéma a kötőszöveti rostok felszaporodása következtében egyre tömöttebbé válik, a végtag megnagyobbodásának
nagy részét ilyenkor nem folyadék, hanem kötőszövet adja.

Panaszok

  • feszülés
  • végtag nehezebbé válik
  • mozgáskorlátozottság
  • fájdalom, zsibbadás, viszketés

Az ödéma okának kivizsgálása ORVOSI FELADAT.
A lymphoedema kezelés csak orvosi indikációval és orvos időszakos
felügyeletével végezhető!

Hogyan kell kezelni a nyiroködémát?
A nyiroködéma kezelése azt jelenti, hogy a szövetek között kint rekedt anyagot valamilyen módon különböző módszerekkel megkíséreljük visszajutatni a keringésbe, azaz megszüntetni a lábban vagy a karban keletkezett dagadást.

Ennek a módja az úgynevezett komplex az-az összetett fizioterápia Kézi nyirok elvezetés: Amit kézi drenázsnak vagy manuális nyirok masszázsnak hívunk. valamint Kompressziós pólyakezelés, Gyógytorna, és Gyógyharisnya használata.

Érintés Varása web és hirdetés (5)

A kezelés egyik legfontosabb eleme a nyirokmasszázs. Ennek az a magyarázata, hogy a nyirokerek lefutását követve “kívülről” tudjuk segíteni a nyirokelvezetést. A speciális masszázstecnikával szövetekben megrekedt nyirokfolyadékot a gyűjtő nyirokerek felé irányítjuk és vezetjük. A kezelés következő eleme az izompumpa segítése, ami rugalmas pólya
használatát jelenti. Nagyon fontos a kezelésben. Ugyanis a legmegfelelőbb nyomást tudja gyakorolni az izmokra és erekre. A fáslizás technikát jó, ha megtanulja a vendég és legalább időnként használja.

A nyirokmasszázs technika az ödéma karbantartásán túl alkalmas  cellulit problémák, zsírödéma, és visszér problémák kezelésére is.

Ezen felül alkalmazható még:

  • immungyengeség esetén,
  • klimax tüneteinek enyhítésére,
  • tartós ülés, állás, vagy meleg hatásra jelentkező ödémánál,
  • fogamzásgátlót szedő nőknél jelentkező menstruációs ödéma kezelésére

Nagyon kellemes nyugtató, feszültségoldó, s rendkívüli gyógyító hatása miatt az utóbbi években egyre népszerűbb a nyirokmasszázs.

A cellulít

A nők 95%-nak okoz gondot. Nemcsak túlsúlyos, vagy időskorúakra jellemző, hanem vékony fiatal nőknél is gyakori. Ennek oka, kevés és nem megfelelő mozgásfajta, stressz, öröklődés, hormonális tényezők, fogamzásgátló, a táplálékkal bevitt “rossz üzemanyag”. Ezzel a különleges masszázstechnikával a szövetek között rendellenesen felhalmozódott zsír, toxin, testfolyadék és egyéb méreganyagok kivezetése történik.

Érintés Varása web és hirdetés (2)

A feji nyirok útjainak megnyitása, megtisztítása, rendkívül mély élettani funkciók helyreállításában játszik szerepet. Elsődleges jelként érzékelhető nyugtató hatása. A megfáradt idegrendszer relaxált, mély tudati állapotba kerül, s ilyenkor a szervezet automatikusan beindítja önregeneráló rendszerét. Ez amilyen egyszerűnek és lágynak tűnik, olyan mélyen gyógyít, és regenerál. E hatása mellett ránctalanít, pajzsmirigy működését szabályozza, pattanásos problémák rendeződnek, arcüreg, homloküreg, fül és fogproblémák gyógyítására is alkalmas.

A nyirokmasszázs, nyirokkezelés jótékony hatásai:

•  általános közérzet javító
•  feszültséget old
•  fájdalomcsökkentő
•  koncentráció képesség növelő

cellulit